Raya Mania.

Rasa mcm dh lewat je nk cerita pasal raya kami smua. Almaklum la busy keje so tkde masa nk update blog (sbnrnya malas ckp jelah.. tehee~)

Ok cerita raya kitaorg ni dh dipublish awal2 oleh En Manjapri Kakiconteng di blog beliau Diari Sosial. Tp tkpe ini ceritera kami jd mari kami kongsikn plak catatan utk tatapan hari tua kami.. *haha

25.10.2010 (Hari Sabtu)
Hari ni adalah hari marathon raya kami.. Mmg tk penah dibuat sblm ni. Perancangan dh dibuat awal2 smpi penuh kertas A4 ngan senarai rumah, senarai anggota yg nak ikut rombongan cik kiah ni. Senarai berubah2 smpi ke saat akhir tp kami telah mencapai kata sepakat utk pergi ke 7 buah rumah.
Maka misi kami pn bermulaa..................,

Tp sblm mula ingin dimaklumkan bhwa ini merupakn
entry bergambar yg sgt panjang.
AWAS jgn smpi tertido!


Kami mula bertolak jam 10.30 pg.
Kali ni kami pergi dgn 3 buah kereta.



Wiwit~~ Tk sangka Kak Mawar ikut rombongan kali ni. Best2!


Rumah pertama.

Rumah pertama adalah rumah Kak Siti Zaharah di Flat Sri Sarawak.



Kat rumah ni kami mkn bihun goreng, nuget, agar2 buah2an & kek..


Aku kaya.. aku kaya.. nnt blh beli roti mkn dgn kaya.. hahaa!


Rumah ke-2.

Cara moden. Org bg salam dia tunjuk 'peace' je msuk rmh org.. isk3...



Masuk2 trus terjah kuih raya..



Ting! Tiba2 ada makanan lain dpn mata.. Apalagi...



Jgn bg can.. Mkn smua yg ada..



Nyum2.. Ada lontong, sambal sotong, kuah kacang, mee goreng.







Jejak kasih. Kenalan lama rupanya..





Bergambar kenangan sblm ke rumah seterusnya..


Rumah ke-3.

Next rumah reza a.k.a mat siong.
Ni kami tgh tunggu lif yg seketui tu..



Smpi2 je nmpk org ni dh bersenang-lenang mcm rmh dia sndri.. ;P


Sebelum.


Selepas.


Tengok jelah betapa seleranya Amat mkn..


Mkn smpi bepeluh2... hehee~


Lama dh tk jmpa ngan budak comel ni.. Mcm tk bsr2 je badan dia. huh.


Aloloo comelnya.. Tu dia klu dh jmpa kwn tkmo berpisah..


Rumah ke-4.

Tuan rumah jemput kami dgn muka berseri2..


Sama tp tk serupa. Ke serupa tp tk sama..


Sesi melantak. Ada sandwich, ayam goreng, nugget, nasi impit sama kuah kacang..



Ni Aina tgk msti dia jeles ni.. hehee..



Dh habis mkn smbg borak2 lg.. almaklum la lma dh tk jmpa..



Ini dia tuan rumah Zalina Zainudin (bekas staff JPSM) dgn si comel Dia..



Kak Ecah & Kak Mawar : Knpa ni? What happened??
Kak Siti Zaharah : Tolong.. tolong jgn pukul sy..!
Kak Shida : Eh mna ada sy nk pukul kak siti. Ini smua pitenah.
Mai : Ahh pedulik mereka2 smua. Pose jgk yg penting. haha. lol.



Akhirnya smua mengambil keputusan utk berdamai dn bergmbar bersama2.. :)



Rumah ke-5.

Kak Siti Zaharah : Adik.. Kat sna tu ke rmh Kak Rosma?
Budak kecik : Eh jgn kacau sy. Sy dah lambat nak pegi beraya ni..
Ingt akak sorang jeke yg nk marathon raya. Sy pn nk jgk laa..


Rombongan cik kiah dh smpi ke rumah kelima di Taman Sri Nanding, Ulu Langat..



Masuk2 je smua berebut2 nk pegang si kecik tp sori dia tk layan org lain selain mak dia yer..



Kesian Dia.. Penat smpi tertido budak kecik ni..



Masih bersemangat.



Kegemaran mungkin.


Kami yg dh surrender.. (--')



Tuan rumah Rosma ngan anaknya Tia..



Mak Rosma. Muka sma je anak-beranak. Like mother like daughter ;)



Rumah ke-6.


Perjalan ke Serdang mengambil msa yg lma. Sempat lg kami ambik gmbr dlm kreta :)



Lepas sesat akhirnya kami smpi jgk ke tmpt yg ingin dituju.. fuhh!



Jauh btol rmh ni. Hari pn dh lewat ptg waktu ni..



Rumah di tingkat 4 dan tiada lif.. hahaa dugaan sungguh.



Baik punyer~~ (gaya Dafi ;P)



Bergambar dgn tuan rumah Azzah (bekas staff BP&P) yg berbaju merah.
Maaf gmbr mkn2 tiada sbb smua dh penat dn rumah ni adlh rumah ke-3 yg menyediakn menu laksa.



Rumah ke-7.

Akhirnya tiba jua kami di rumah yg terakhir iaitu rumah Rozaimi di Ampang..


Hari dh mlm. Suami kak mawar risau bila la isteri dia nk blik ni..



Sedap wo mknn dia. Nasi tomato, sate, lemang, rendang, spagetti dll..



Last skali msti bergmbr dgn tuan rumah tanda kami dh smpi ke check point yg terakhir.. :)



26.9.2010 (Hari Ahad)

Keesokkannya kami smbg lg raya kami. Dh dpt jemputan jadi wajib pergi..!


Rezza ngan payung warna pink mmg jambu abis la. hahaa!



Kami yg menunggu org dlm hujan.



Kak Shida sorang je pki baju kurung sbb lps ni dia nk pi rumah terbuka JPP di Tmn Tasik Titiwangsa.


Rumah kak lyna (Flat Sri Kelantan, Sentul)


Borak.. borak jgk tp yg pntng msti mkn..


Maaf krn tiada gmbr sblm. Yg ada hnya gmbr slps.. hahaa~
Tp menunya mmg sedap - Laksa sama Nasi Lemak dll.



Air dia mmg mabeles. Air tembikai susu yg sgt sdp..



Tuan rumah malu gmbrnya diambil tp dia adlh org yg tdk asing lg
- Kak Lyna (berbaju hitam di blkg)


Sblm beredar sempat berjumpa dgn Ain (bekas staff BP&P).


Rumah Kak Aishah.


Rumah Kak Ecah adalah berhampiran shj. Jln kaki pn dh blh smpi..


Aktiviti wajib kami sementara tnggu tuan rumah hidang makanan.. ;P



Tu dia Kak Ecah menunjukkan skill dia di dapur..



Sabo jer Abg Mansor tnggu giliran nk ambik makanan.



Kami dah sedia.. Kegarisan.... sedia..... mula!



Pelahap smuanya.



Ada tetamu lain juga.



Ehem..ehem...


Sebelum.


Selepas.


P/S: Trima kasih kpd smua yg telah menjemput ksmi ke rumah mereka utk beraya..
Makanan tk penting sgt tp kunjung-mengunjung bg mengeratkn silaturrahim itu yg lbh penting ;)

kakiconteng  – (October 1, 2010 at 8:52 PM)  

Terima Kasih Kak Mawar ucapkan kpd
tuan umah yg sudi melayan kami dan
minta maaf bayak-banyak pasal x dapat
ikut serta Raya Mania Fasa Ke-2....
Letih Giler...

KK  – (October 2, 2010 at 3:55 AM)  

meriah!
saya bagi pihak en. mansor ingin mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada mai yang menulis entri ini. saya amat hargainya!

Anonymous –   – (October 2, 2010 at 6:29 AM)  

trima kasih kak mawar krn sudi memeriahkn sambutan raya kitaorg thn ni. :)

kk knpa buat ucapan bg pihak en. mansor? ucapan utk dri sndri tkde ke?

-pelangi

Anonymous –   – (October 3, 2010 at 7:32 AM)  

Wah happeningnya you all... itu bukan rombongan cik kiah tapi rombongan Cik Mawar... jangan mare...
sporting sungguh tetamu dan tuan rumah..
Next year boleh pergi jauh lagi..ke Rawang ke..opps!!!

Post a Comment

About This Blog

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP